Ipsen achiziționează Clementia Pharma, pentru a-și extinde portofoliul în bolile rare

Grupul farmaceutic francez Ipsen anunță încheierea unui acord de achiziție cu compania canadiană Clementia Pharmaceuticals. Valoarea totală a tranzacției este estimată la 1,31 miliarde de dolari.

 

Palovarotenul, medicamentul-vedetă din portofoliul Clementia

 

Înțelegerea de achiziție cuprinde și transferul drepturilor pentru palovaroten, un agonist selectiv al receptorului gamma pentru acidul retinoic, aflat în cercetare clinică avansată pentru tratamentul unor boli rare precum fibrodisplazia ossificans progressiva, osteocondroame multiple și nu numai. Medicamentul amintit ar putea ajunge pe piață în 2020, prin proceduri de autorizare accelerate.

Prin această achiziție, Ipsen urmărește să-și întărească portofoliul în domeniul bolilor rare.

 

Până la 1,3 miliarde de dolari

 

Prin acordul de achiziție, Ipsen va plăti 25 de dolari pentru fiecare acțiune Clementia, până la suma de 1,04 miliarde de dolari. În cazul în care medicamentul va obține aprobarea FDA pentru tratamentul osteocondroamelor multiple, se vor adăuga șase dolari în plus pentru fiecare acțiune achiziționată, ceea ce înseamnă plăți suplimentare de 263 de milioane de dolari.

Acțiunile achiziționate cu aceste sume reprezintă 77% din totalul acțiunilor Clementia. Dacă vor fi primite toate avizele necesare, este de așteptat ca tranzacția să fie finalizată în al doilea trimestru al acestui an.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.