Israel continuă administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID

Israel continuă administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID, chiar dacă constatările preliminarii arată că nu ar preveni infecțiile cu Omicron.

Declarația a fost făcută marți de un înalt oficial din domeniul sănătății, care estimează că infecțiile cauzate de Omicron, o variantă extrem de contagioasă, vor scădea într-o săptămână, scrie Reuters.

Administrarea celei de-a patra doze de vaccin împotriva noului coronavirus a debutat în decembrie 2021 în Israel, pentru populația vulnerabilă și cu risc ridicat.

Un studiu preliminar publicat luni de un spital israelian a constatat că a patra doză crește numărul de anticorpi la niveluri chiar mai mari decât a treia, dar ”probabil” nu suficient pentru a respinge varianta Omicron.

Directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a descris aceste constatări drept ”nesurprinzătoare, într-o măsură”, deoarece infecțiile cu Omicron au fost înregistrate la unele persoane după ce au primit a patra doză.

”Dar evaluăm că protecția împotriva morbidității grave, în special pentru populația în vârstă și populația expusă riscului, este încă asigurată de acest vaccin (doză) și, prin urmare, invit oamenii să vină în continuare pentru a se vaccina”, a spus oficialul la Radioul Armatei, citat de Reuters.

Până acum, în Israel nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de Omicron și nici o creștere a cazurilor critice, după cum a declarat Ash.

”Vom începe să vedem o scădere a cifrelor, dar mai avem două sau trei săptămâni grele înainte”, a spus el.

Israelul a redus luni perioada de carantină obligatorie pentru transportatori COVID-19 la cinci zile. Pentru a susține PCR-urile și pentru a reduce coada la locurile publice de testare, a încurajat utilizarea testelor de antigen acasă.

Ministerul Sănătății a emis actualizări regulate despre COVID-19 în Israel, dar acestea au fost întrerupte de duminică din cauza „supraîncărcărilor majore ale sistemelor noastre informatice”, a spus Ash.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.