Israelul a decis recunoaşterea diplomelor absolvenţilor facultăților de Medicină din cadrul UMF Cluj și UMF București

Ministerul Sănătăţii din Israel a decis recunoaşterea diplomelor absolvenţilor Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca și din București, lucru care le oferă dreptul tinerilor medici de a profesa în această ţară în urma examenului de rezidenţiat.

Anunțul a fost făcut de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

”Decizia a fost comunicată printr-o scrisoare oficială de către Dr. Shaul Yatziv directorul departamentului de acreditări pentru profesioniştii din domeniul medical şi vine în urma unei vizite pe care Dr. Yatziv împreună cu o comisie a Ministerului Sănătăţii din Israel a făcut-o la Cluj-Napoca, în care aceştia au analizat standardele pregătirii pe care o oferă facultatea de medicină. Această decizie este cu atât mai relevantă în contextul în care în 2018 Israelul impunea criterii dure de acreditare pentru cei care aveau diplome de studiu emise în România şi care doreau să profeseze în această ţară”, se arată într-un comunicat al UMF Cluj-Napoca.
„Iată că începutul de an a adus veşti excelente pentru studenţii noştri din Israel şi pentru noi toţi, întreg corpul didactic al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca. Această victorie se datorează muncii pe care noi toţi am depus-o anul trecut şi efortului pe care l-am făcut pentru a obţine acreditarea internaţională privind calitatea educaţiei care ne-a fost acordată în urma evaluării externe realizată de AMSE (Asociaţia Şcolilor de Medicină Europene) şi ASIIN (Agenţia pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică şi Ştiinţe Naturale), cea mai importantă agenţie de evaluare a calităţii educaţiei din Germania. Astfel,această nouă recunoaştere internaţională ne consolidează şi mai mult poziţia de pol de excelenţă în pregătirea medicală.” a declarat Prof. Dr. Anca Buzoianu, decanul Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, rector ales al Universităţii pentru mandatul 2020-2024.
Pentru ca această recunoaştere să fie menţinută, Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca trebuie să îşi menţină standardele ridicate în pregătirea studenţilor, să respecte în continuare măsuri precum: studiile absolvenţilor să fie continue şi neîntrerupte în cei 6 ani de facultate, studenţii să nu se fi transferat din alte instituţii medicale pe perioada studiilor, tinerii să treacă cu succes de toate examenele înainte de avansa în anii de studiu şi să promoveze toate disciplinele preclinice înainte de începerea activităţii clinice (anii 4-6), numărul de studenţi admişi la facultate să fie proporţional cu capacitatea clinicilor şi facilităţilor de pregătire, astfel încât aceştia să aibă parte de stagii de practică adecvate, iar admiterea studenţilor în primul an de facultate să se facă doar pe bază de concurs, ca în prezent, atrag atenția autorii comunicatului.
Potrivit statisticilor, israelienii sunt printre cele mai numeroase populaţii studenţeşti în Universităţile de Medicină din România, mai transmite UMF Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.