Israelul lucrează la tehnologii care să identifice noul coronavirus, altele decât testul PCR

Itamar Grotto, director general asociat în cadrul Ministerului Sănătăţii israelian, membru în Comitetul executiv al OMS, a declarat în cadrul forumului „Romania-Israel G2G Healthcare”,  că ministerul Sănătăţii colaborează cu cel al Apărării pentru a dezvolta şi a valida o nouă metodă de detectare a noului coronavirus.

„Credem că în trei – cinci luni vom fi capabili să prezentăm una sau mai multe tehnologii pentru a identifica infecţia cu noul coronavirus, nu cu PCR, ci cu tehnologii mai degrabă bazate pe parte fizică decât pe componenta biologică”, a spus Itamar Grotto.

El a spus că, în prezent, în Israel sunt aproximativ 700 de persoane spitalizate cu COVID-19, dintre care jumătate în stare gravă. De asemenea, zilnic, sunt raportate între 6 şi 10 decese, din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

Itamar Grotto a vorbit de perspectiva îmbunătăţirii anchetelor epidemiologice „atât online, cât şi prin investigatori epidemiologi”.

„Ştim că, dacă avem 2.000 de cazuri pe zi, nu poate fi eficient, dar credem că, dacă suntem pregătiţi, când vom avea 200 – 500 de cazuri pe zi, eforturile depuse în ancheta epidemiologică vor avea efect”, a afirmat el. Totodată, Itamar Grotto a subliniat importanţa respectării normelor promovate la nivel mondial – purtarea măştii de protecţie şi distanţarea fizică.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.