Israelul se pregătește pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19

Israelul se pregătește pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19, din cauza noilor variante contagioase ale SARS-CoV-2, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Salman Zarka.

„Având în vedere că virusul este aici și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru a patra doză de vaccin”, a declarat Salman Zarka, fără a preciza când ar putea începe administrarea, notează Times of Israel.

Zarka a spus că următoarea doză de rapel poate fi modificată pentru a proteja mai bine împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2 care cauzează COVID-19, cum ar fi tulpina Delta extrem de infecțioasă.

Până acum, 2,5 milioane de israelieni au primit și a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Chiar dacă două treimi din populaţia israeliană este deja vaccinată cu două doze, oficialii din domeniul sănătăţii cred că varianta Delta va duce la o creştere considerabilă a numărului de cazuri şi a spitalizărilor în toamnă.

„Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka. Oficialul crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022.

Anterior, acesta a declarat că dozele de rapel ar trebui făcute o dată pe an sau la cinci-şase luni distanţă. Israelul a fost printre primele ţări care au oferit a treia doză de vaccin populaţiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.