Italia: Administrarea dozei booster se va face la un interval de 4 luni, în loc de 6 luni

Italia a decis reducerea intervalului de administrare a dozei booster pentru vaccinul anti-COVID-19 după administrarea celei de a doua doze.

Astfel, 10 ianuarie în Italia se va administra doza booster de vaccin anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din doua doze (sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson), faţă de termenul de şase luni din prezent.

Măsura a fost luată în încercare de a atenua răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

De asemenea, începând din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin – obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi – va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Situaţia epidemiologică se agravează în Italia, iar presiunea asupra spitalelor în urma creşterii numărului pacienţilor COVID-19 este tot mai mare. Această ţară trece printr-un nou val de infectări, în ultima raportare pentru 24 de ore fiind anunţate 24.883 de noi cazuri de COVID-19.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.