Italia: Aproape 17% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Premierul Mario Draghi: Pandemia nu s-a terminat

Varianta Delta a coronavirusului şi o sub-variantă a acesteia, denumită Kappa, au crescut ca pondere în totalul noilor cazuri de COVID-19 în Italia, ajungând la aproape 17% din cazuri în această ţară, a anunţat vineri Institutul naţional de sănătate italian (ISS), potrivit Reuters.

Varianta Delta (varianta indiană) devine dominantă, a atenţionat această instituţie. ”Procentul cazurilor de infectare cu variantele Delta şi Kappa a crescut de la 4,2% în luna mai la 16,8% în iunie”, precizează ISS.

”Monitorizarea noastră epidemiologică arată un tablou în evoluţie rapidă care confirmă că şi în ţara noastră, la fel ca în restul Europeni, varianta Delta a virusului devine dominantă”, explică Anna Teresa Palamara, directoare a Departamentului pentru boli infecţioase al ISS.

Deocamdată, cea mai răspândită variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 în Italia rămâne Alpha (varianta britanică), cu 74,9% din noile cazuri de COVID-19.

Italia, ţară unde coronavirusul a provocat de la începutul pandemiei 127.380 de decese, a înregistrat, vineri, 927 de noi cazuri de COVID-19.

Premierul italian Mario Draghi s-a arătat şi el îngrijorat de progresia variantei Delta, atrăgând atenţia că ”pandemia nu s-a terminat”. Și institutul german de boli infecţioase Robert Koch a anunţat că varianta Delta, responsabilă pentru mai mult de 95% din noile cazuri de COVID-19 în Marea Britanie şi care acum atacă Europa continentală, reprezintă la ora actuală circa 15% din noile infectări în Germania.

Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.