Italia extinde aplicabilitatea certificatului verde

Aplicabilitatea certificatului de vaccinare va fi extins în Italia. Astfel, acesta va fi necesar în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport.

Decizia a fost luată miercuri de Guvernul italian, în contextul în care țara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri COVID-19 din cauza variantei Omicron, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aceste măsuri vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, conform decretului-lege care ”introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19”, adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi.

Până în prezent, pentru a lua trenul şi avionul era suficient să deţii un certificat sanitar ”de bază”, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ.

Certificatul de vaccinare, denumit în Italia ”green pass rinforzato”, se obţine numai după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecare.

În Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în prezent pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

Totodată, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cei nevaccinaţi vor trebui să respecte în continuare o carantină de zece zile.

Italia a înregistrat miercuri 98.020 de noi cazuri de contaminare, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.