Italia: Medicii şi asistenţii medicali suspendaţi din posturi întrucât nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 vor fi în curând repuşi în drepturi

Medicii şi asistenţii medicali din Italia suspendaţi din posturi întrucât nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 vor fi în curând repuşi în drepturi, a anunţat, vineri, ministrul italian al Sănătăţii, Orazio Schillaci, potrivit Reuters.

Decizia este motivată de o penurie îngrijorătoare de personal medical, precum şi de scăderea numărului de cazuri de COVID-19. Noul guvern va anula totodată amenzile aplicate tuturor persoanelor de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat, a adăugat ministrul.

”Este în curs de finalizare un demers care va permite reintegrarea în serviciu a personalului medical care a făcut obiectul procedurilor de suspendare pentru nerespectarea vaccinării obligatorii înainte de data de expirare a suspendării”, a spus el într-o declaraţie publicată pe site-ul ministerului.

Italia, unul dintre statele cele mai greu lovite de pandemie, a înregistrat aproape 179.000 de decese asociate COVID-19, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Guvernul fostului premier Mario Draghi a impus vaccinarea obligatorie pentru profesori şi lucrători sanitari în 2021 şi a extins obligativitatea la toate persoanele peste 50 de ani în ianuarie anul acesta.

Consecinţele refuzului vaccinării au fost suspendarea fără plată din posturi în cazul angajaţilor din sistemul public, iar persoanele cu vârsta peste 50 de ani au riscat amenzi de 100 de euro.

Ministerul consideră că a venit vremea unei reveniri graduale la normalitate şi va suspenda publicarea zilnică a informaţiilor despre transmiterea epidemiei, spitalizări şi decese. Datele vor fi comunicate de acum înainte săptămânal

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.