IUBCVT Târgu Mureș a primit autorizația de construcție pentru noul Institut al Inimii

sursa foto: Instituția Prefectului – Județul Mureș/Facebook

Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCVT) Târgu Mureș a primit autorizația de construcție pentru noul Institut al Inimii.

„Pot începe, astfel, lucrările la noua clădire a IUBCVT Târgu Mureș, iar calendarul proiectului finanțat prin PNRR va fi respectat, tocmai pentru ca la mijlocul anului viitor specialiștii în bolile inimii să înceapă activitatea în noua casă”, a transmis Prefectura Mureș.

„Inima va avea propriul său centru de excelență în județul Mureș. Mii de copii din întreaga țară își vor găsi în continuare salvarea la Institutul Inimii, aici unde proiectul visat de generații întregi de specialiști prinde viață și devine realitate, pas cu pas, prin muncă de echipă. Instituția Prefectului a contribuit activ la faza obținerii documentației necesare pentru amenajarea de șantier și mai apoi pentru autorizația de construire, ca un liant între echipa de proiect și instituțiile avizatoare, reușind astfel să evităm blocajele birocratice. Noul sediul al Institutului Inimii este principalul proiect finanțat prin PNRR în județul Mureș și asumat de noi toți ca un proiect de județ. Îi felicit pe toți cei care, cu devotament și abnegație, au muncit la acest proiect. Felicitări întregii echipe a Institutului și spor la treabă echipei de constructori”, a afirmat prefectul județului Mureș, dr. Ovidiu Butuc.

Termenul de finalizare a lucrărilor este primăvara anului 2026, proiectul fiind finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

„Anual, echipa Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș realizează 1.000 de intervenții chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii. Proiectul clasat pe primul loc la nivel național în categoria de investiții finanțate prin PNRR prevede o licitație pentru proiectare și execuție, respectiv o a doua licitație pentru echipare, dotare și digitalizare. Structura prevede cinci etaje, pe lângă subsol și demisol, 85 de saloane, bloc operator cu patru săli de operație, trei săli de angiografie și două săli de electrofiziologie”, a mai precizeazăsursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.