Janssen România își extinde portofoliul în domeniul hipertensiunii arteriale pulmonare

Janssen România, companiedeținută de Johnson & Johnson, anunță că s-a finalizat preluarea operațiunilor Actelion pentru România. Actelion este o companie biofarmaceutică activă în domeniul hipertensiunii pulmonare (HTAP) care a fost achiziționată de Johnson & Johnson în 2017. În urma preluării operațiunilor Actelion pentru România, două medicamente orfane au ajuns în portofoliul Janssen România. Ambele au indicaţie pentru hipertensiunea arterială pulmonară, unul dintre acestea fiind indicat şi la copii.

Reprezentanții companiei Janssen România speră că aria terapeutică preluată în portofoliu va duce la îmbunătățirea rezultatelor terapeutice obținute de pacienții diagnosticați cu hipertensiune arterială pulmonară. Scopul este de a transforma această afecțiune considerată fatală într-o boală cronică și chiar vindecabilă.

„În ultimii 20 de ani, progresele realizate în tratarea HTAP au adus beneficii semnificative: supravieţuirea la şapte ani de la diagnostic a crescut de la 30% la aproximativ 60%”, arată Christian Rodseth, managing director și administrator Janssen România. Hipertensiunea pulmonară  este acum una din cele şase arie terapeutice în care activează Janssen.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.