Japonia va suporta costurile imunizării populației contra noului coronavirus

Guvernul Japoniei a anunţat vineri că va suporta toate costurile legate de furnizarea de vaccinuri către populaţia naţională, întrucât vizează o imunizare globală a cetăţenilor niponi împotriva noului coronavirus.

Totodată, Guvernul japonez a anunţat că intenţionează să asigure fonduri care să ofere compensaţii pentru eventualele efecte secundare generate de vaccinurile administrate împotriva maladiei COVID-19. Aceste planuri au fost dezvăluite printr-o serie de documente distribuite în cadrul unei reuniuni de către ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, care conduce şi grupul de lucru ce coordonează acţiunile împotriva pandemiei de coronavirus.

Prim-ministrul nipon Shinzo Abe, aflat la sfârşit de mandat, a precizat că guvernul de la Tokyo va achiziţiona suficiente doze de vaccinuri, pentru fiecare cetăţean al Japoniei, până la jumătatea anului viitor.

Japonia a încheiat mai multe acorduri bilaterale cu companii farmaceutice din străinătate pentru a cumpăra sute de milioane de doze de vaccinuri, aflate în prezent în etapa de testare.

De asemenea, Japonia s-a alăturat unei iniţiative demarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ce vizează achiziţionarea şi distribuirea echitabilă de vaccinuri pe plan mondial, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit experţilor internaţionali, Japonia, care a raportat aproximativ 70.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 1.334 de decese asociate, a gestionat mai bine pandemia de COVID-19 în comparaţie cu multe alte ţări.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.