Johnson & Johnson a achiziționat Auris Health, o companie care dezvoltă tehnologii robotice chirurgicale

Compania Johnson & Johnson anunță că subsidiara sa Ethicon a încheiat un acord definitiv de achiziție a companiei Auris Health pentru 3,4 miliarde de dolari americani. Această sumă ar putea fi suplimentată ulterior cu până la 2,35 miliarde de dolari, în funcție de obținerea unor rezultate prestabilite.

Tranzacția anunțată astăzi ar trebui să se finalizeze până la jumătatea acestui an.

 

Platforma Monarch

 

Auris Health are ca obiect de activitatea dezvoltarea de tehnologii robotice chirurgicale, concentrate inițial pe cancerul pulmonar. În prezent, compania are o platformă (Monarch) pentru proceduri diagnostice și terapeutice bronhoscopice, autorizată de FDA în SUA. Prin această achiziție, Johnson & Johnson intenționează să își extindă portofoliul din domeniul chirurgiei digitalizate și să se implice în chirurgia robotică.

J & J contează pe faptul că tehnologia robotică utilizată în prezent de platforma Monarch va juca un rol important în cadrul inițiativei privind cancerul pulmonar, pe care compania multinațională a lansat-o anul trecut. Se speră că astfel vor putea fi dezvoltate soluții digitale diferențiate, care să adreseze fiecare stadiu legat de cancerul pulmonar, de la diagnostic la intervenția în stadiu precoce, pentru a putea vindeca această boală.

 

Abordare cuprinzătoare a procedurilor chirurgicale

 

Achiziția companiei Auris Health va susține eforturile depuse de J & J pentru asigura o abordare cuprinzătoare a procedurilor chirurgicale, fie ele deschise, laparoscopice, robotice sau endoluminale. Ea se înscrie într-o serie de achiziții și colaborări, precum achiziția companiei Orthotaxy (tehnologie robotică pentru ortopedie) și dezvoltarea platformei chirurgicale Verb, printr-un parteneriat strategic cu Verily.

Johnson & Johnson este o companie multinațională, înființată în 1886, care produce dispozitive medicale, produse farmaceutice și produse parafarmaceutice și cosmetice. Ethicon este o companie înființată în 1915, achiziționată de J & J în 1947, orientată către produse și tehnologii utilizate în chirurgie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.