Jurma: 60% din personal vaccinat nu poate împiedica școala să devină un focar. Efectul epidemiologic al măsurii este infim

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma este de părere că 60% din personal vaccinat nu poate împiedica școala să devină un focar, pentru ca înseamnă un procent de sub 30% din comunitatea școlii respective, astfel că efectul epidemiologic al măsurii este infim.

Octavian Jurma a afirmat că astfel se „distruge din nou campania de vaccinare” dar și certificatul verde.

„Efect este psihologic însă este imens pentru că obligația de vaccinare nu este inclusă în ordin, doar invitația la ură și resentimente. Probabil a fost mutilată propunerea ca școlile să se deschidă în funcție de rata de vaccinare din localitatea respectivă + incidența sub 3 la mie + certificat verde la intrarea în școli pentru toți (elevi + profesori) + o carantină pentru toți până coborâm sub 3 la mie + certificat verde pentru toți după 3 la mie. Acum e vina profesorilor că nu se deschid școlile. Ei au devenit inamicul numărul 1 din cauza cărora școala nu se poate deschide, nu incompetența și neglijența voastră. Am terminat cu demonizarea medicilor și acum a venit rândul profesorilor. Ce să facem? Ar trebui ca părinții să fugărească profesorii cu furcile pe stradă ca să se vaccineze? Să ne transferăm copiii în școlile vaccinate? Când să se vaccineze profesorii și personalul școlar? De ce nu au aunțat asta acum 2 săptămâni? Se știa exact unde vom fi azi. Gata cu certificatul verde? De ce nu îl folosim? Dar copiii ce bai au? Ei de ce să nu fie vaccinați 60% în licee? Dar părinții ce bai au? Ei de ce să nu fie vaccinați 60%.Dar comunitatea în care trăiesc elevii ce bai are? De ce să nu fie vaccinată 60%? Dar țara ce bai are? De ce să nu fie vaccinată 60%? Sute de copii în spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Zeci de profesori morți, sute de profesori și mii de părinți schilodiți de boală. Acesta e prețul școlii deschise indiferent de gravitatea situației epidemiologice doar ca să nu închidem nimic în jurul școlilor. Au distrus din nou campania de vaccinare dar și certificatul verde. Pregătiți-vă să o luăm de la capat”, a scris Octavian Jurma, într-o postare pe Facebook.

Cîmpeanu a declarat, joi, că pragul de vaccinare în rândul personalului didactic, astfel încât şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%.

În contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri noi de COVID, în luna octombrie s-a decis ca elevii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal să intre într-o vacanţă de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Activităţile de tip after-school au fost suspendate pe o perioadă de 14 zile.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vacanţa nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit, însă a precizat că a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, respectiv gradul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.