Jurma: „Răcelile” de care se plâng tot mai mulți tineri pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma a declarat că „răcelile” de care se plâng tot mai mulți tineri, pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta, care la tineri evoluează cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree și febra, pierderea mirosului nemaifiind așa comună.

Octavian Jurma a precizat că tulpina indiană Delta infectează mai ușor adulții care au deja imunitate naturală sau vaccinală superficială, dar și tinerii nevaccinați din zona 18 -24 de ani, iar tabloul clinic este de asemenea ușor diferit la tineri decât până acum.

” ‘Răcelile’ de care se plâng tot mai mulți tineri, pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta, care la tineri evoluează cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) și febra. Simptomele clasice persistă, dar pierderea mirosului nu mai este așa comună. Tinerii pot confunda ușor o răceală cu infecția cu Delta și astfel vor participa la evenimente sociale și răspândi boala, mai ales dacă nu sunt vaccinați. Vaccinarea este în continuare cea mai eficientă metodă de protecție și prevenție împotriva tuturor variantelor, inclusiv tulpina indiană (Delta)”, a explicat Octavian Jurma.

Potrivit acestuia, numărul de cazuri confirmate cu varianta Delta (B1.617.2) a depășit săptămâna trecută pragul de 100 de cazuri și patru decese, iar 35% din cele 42 de cazuri noi secvențiate în ultima săptămână sunt Delta.

„Tulpina indiană Delta a fost confirmată oficial în România încă din luna aprilie 2021, dar se află deja în circulație comunitară și în creștere exponențială de la începutul lunii iunie. Chiar dacă tulpina Alpha (britanică) este în continuare dominantă, se află în retragere accelerată și va fi depășită de Delta în următoarele 1-3 săptămâni. Astfel, numărul total de infectări cu tulpina Delta a ajuns să fie de patru ori mai mare decât tulpina Gamma (braziliană) deși este în circulație de mai puțin timp”, după cum a spus Octavian Jurma.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.