Kazahstanul neagă raportul guvernului chinez potrivit căruia țara se confruntă cu o „pneumonie necunoscută”, mai mortală decât COVID-19

Autoritățile din Kazahstan au negat un raport publicat de oficialii chinezi conform căruia țara se confruntă cu un focar de „pneumonie necunoscută”, potențial mai mortală decât noul coronavirus.

Joi, Ambasada Chinei din Kazahstan a emis un avertisment cetățenilor care locuiesc în țara din Asia Centrală că această pneumonie ar fi ucis mai mult de 1.700 de oameni. “Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și nu au definit natura virusului pneumoniei”, se arăta în documentul citat de CNN.

Numărul cazurilor noi de pneumonie neidentificată a crescut semnificativ de la jumătatea lunii iunie în toată țara, susținea ambasada, adăugând că, în unele locuri, autoritățile raportează sute de cazuri noi pe zi.

Într-o declarație de vineri, ministerul sănătății din Kazahstan a recunoscut prezența „pneumoniilor virale de etiologie nespecificată”, dar a negat că focarul este nou sau necunoscut.

“Ca răspuns la aceste rapoarte, Ministerul Sănătății din Republica Kazahstan declară oficial că aceste informații nu corespund realității”, se arată în declarația ministerului.

Potrivit sursei citate, clasificarea pneumoniei ca „nespecificată”, a urmat liniile directoare ale Organizației Mondiale a Sănătății “pentru înregistrarea pneumoniei atunci când infecția cu coronavirus este diagnosticată clinic sau epidemiologic, dar nu este confirmată prin teste de laborator.”

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.