Kelemen Hunor despre sistemul sanitar: Sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți că presiunea pe sistemul de sănătate este din ce în ce mai mare, iar lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani a dus la unele improvizații.

”Nu este o perioadă fericită. Trecem cu toții prin aceasstă pandemie. Presiunea este din ce în ce mai mare și de un an de zile cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate cu toate presiunile existente. Da, sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani. Pe o infrastructură precară nu ai cum să faci minuni în 3 luni. Ne preocupă o investiție masivă în sistemul de sănătate”, a declarat vicepremierul în cadrul unor declarații de presă de la Palatul Victoria.

Despre tragedia produsă la TIR-ul ATI COVID de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, oficialul a precizat că „este o chestiune tehnică”, care nu ar trebui politizată.

”Tragedia de la ATI, o chestiune tehnică. Nu vreau să politizăm o problemă tehnică. Îmi pare rău. Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri în coaliție. Ar trebui acțiune mai bine pregătită și dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, să pregătești 5 zile, asta în legătură cu Spitalul Foișor. Preocuparea cea mai importantă este să salvăm vieți”, a declarat vicepremierul.

În același timp, Kelemen Hunor îi cere ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, mai multă „empatie” în comunicare.

”(…) Am încredere în Vlad Voiculescu. Am încredere că este în stare să gestioneze sistemul de Sănătate. În momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie. Și deciziile trebuie să fie de o rapiditate ieșită din comun”, a mai spus Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.