Klaus Iohannis: A fost foarte uşor de prevăzut că Bucureştiul va intra în scenariul trei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că „a fost foarte uşor de prevăzut că Bucureştiul va intra în scenariul trei” – stabilit după depăşirea incidenţei de infectare cu SARS-CoV de 3 la mia de locuitori, în două săptămâni – iar, în acest context, autorităţile locale aveau obligaţia de a explica populaţiei eventualele restricţii ce s-ar fi impus.

„A fost foarte uşor de prevăzut că Bucureştiul va intra în scenariul 3. Sigur, nu a fost uşor de prevăzut şi nici nu s-a aşteptat nimeni să spună dacă se întâmplă sâmbătă sau duminică sau luni sau marţi. Deci în detaliu, sigur, trebuie aşteptat calculul”, a afirmat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Klaus Iohannis a apreciat că „a fost evident că numărul de infectări va creşte şi nu va scădea şi atunci autorităţile locale au obligaţia, din timp, când se prevede o astfel de evoluţie, să meargă la o conferinţă de presă şi să explice”.

„Dragi oameni, vedeţi că este posibil, peste o săptămână, să intrăm în scenariul trei. Atunci vom purta mască şi elevii vor sta acasă, deci pregătiţi-vă ca să ţineţi copiii acasă’ – cam ceva la modul acesta, nimic sofisticat, nimic ultraştiinţific, ci comunicări de bun simţ, fiindcă nu toată lumea stă în mod natural cu ochii în televizor să urmărească cu punct şi virgulă care este rata în fiecare zi, dar au dreptul să fie informaţi din timp, atunci când se pregătesc şi este foarte probabil să se ia măsuri care efectiv le afectează viaţa”, a detaliat președintele.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.