Klaus Iohannis, apel la părinți și cadre didactice pentru vaccinare anti-COVID: Este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța în școli

Președintele Klaus Iohannis a precizat, joi, că școlile vor începe în data de 13 septembrie, cu respectarea regulilor impuse de pandemia de COVID-19. Șeful statului face apel la elevi, părinți și cadre didactice să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru ca anul școlar să înceapă în condiții cât mai sigure, iar sănătatea tuturor să poată fi protejată.

„Anul acesta avem la dispoziție un instrument esențial, care ne poate oferi garanția că grădinițele, școlile și universitățile vor funcționa normal. Vaccinarea anti-COVID este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor, studenților și a cadrelor didactice. Pentru a ne asigura că revin în sălile de clasă într-un număr cât mai mare și pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Fac un apel către părinți, către personalul din învățământ, să arătăm că ne pasă cu adevărat de școală și de viitorul copiilor și să ne vaccinăm. În acest fel ne protejăm atât pe noi înșine, cât și pe cei mici, care nu au încă vârsta necesară pentru a se putea imuniza”, a declarat președintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu miniștrii Educației și Sănătății.

Șeful statului le cere autorităților locale să ia toate măsurile pentru ca anul școlar să înceapă în siguranță.

„Totodată, solicit tuturor actorilor implicați, în special Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, dar şi autorităților publice locale, să colaboreze pentru ca toate măsurile posibile care să garanteze siguranța copiilor și a cadrelor didactice să fie puse în practică în mod rapid și prioritar. Și aici nu mă refer strict la măsurile care să prevină infectarea cu SARS-CoV2, ci la toate celelalte probleme care știm foarte bine că apar periodic în multe dintre școlile din țară. Începerea în condiții bune a anului școlar depinde, în mare măsură, de mobilizarea autorităților locale, de modul în care acestea colaborează între ele și cu autoritățile centrale pentru a rezolva problemele specifice fiecărei unități de învățământ”, a declarat șeful statului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.