Klaus Iohannis: Combaterea coronavirusului implică un efort coordonat la nivel naţional, internațional şi global,

Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului implică un efort coordonat la nivel naţional, internațional şi global, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după o videoconferinţă cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea noului coronavirus.

El a precizat că a convocat pentru mâine o discuție cu premierul și ministrul finanțelor.

”Nu avem în acest moment răspândire comunitară a virusului. Este esențial să facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu cu răspândire necontrolată. Numărul mic de cazuri se datorează măsurilor preventive și acțiunilor autorităților”, a afirmat el.

Președintele a subliniat că, toate măsurile, oricât de drastice ar părea, sunt luate pentru a preveni un rău mai mare. Drepturile și libertățile trebuie respectate, ”dar nu vom ezita să implementăm toate măsurile care se impun”, a subliniat șeful statului.

Klaus Iohannis a făcut apel și către populație, să coopereze. ”Este un test pentru națiunea noastră, să demonstrăm că suntem uniți”, a spus el. ”Fac un apel ca românii să evite deplasările care nu sunt neapărat necesare. Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm cu toții”, a adăugat președintele.

În ceea ce privește românii din Italia, el le-a cerut să respecte măsurile luate de autorități.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.