Klaus Iohannis: Din 8 februarie majoritatea școlilor se vor deschide

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, că din 8 februarie majoritatea școlilor se vor deschide.

„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, mininstrul Educației, ministrul Sănătății. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față. Am ajuns, în unanimitate, la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, adică după vacanța de o săptămână, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.  Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor se redeschid”, a spus Klaus Iohannis.

„Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În semestrul doi, în localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță, copiii de grădiniță, ciclul primar I-IV și VIII-XII. Localitățile din scenariul roșu, continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu”, a mai spus președintele.

„Când se ajunge la rata de infectare peste șase la mie, localitatea se carantinează, școlile se închid”, a completat președintele.

Klaus Iohannis a făcut precizări și în ceea ce privește universitățile.

„Câteva lucruri despre universități: decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară. Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav”, a punctat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că decizia finală în privința deschiderii școlilor va fi luată pe 2 februarie, când se va  face o reevaluare a situației pandemice. „Dacă evoluția pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni, se va intra pe scenariul pe care tocmai l-am descris”, a mai spus președintele.

La ședința de lucru de la Palatul Cotroceni au participat prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.