Klaus Iohannis: Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă

Şeful statului a avut o şedinţă de evaluare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este „absolut necesar” ca toată lumea să respecte legislaţia în contextul epidemiei cu noul coronavirus, arătând că cine nu se conformează va fi amendat.

„Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut şi am pus un accent foarte clar şi ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă, pentru protecţia voastră, a fiecăruia, şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical”, a spus preşedintele la Palatul Cotroceni.

El a arătat că măsurile privind instituirea stării de urgenţă şi ordinele date de ministrul de Interne şi de ministrul Sănătăţii au fost luate pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical.

„Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă şi cu atât mai mult trebuie cu toţii să respectăm legislaţia, ordonanţele şi ordinele în vigoare”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că cei care „nu înţeleg sau care se fac că nu înţeleg” vor fi amendaţi.

„Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că au fost aplicate peste 78.000 de amenzi de la începutul situaţiei create de pandemia COVID-19.

„S-au făcut, de la începutul acestei situaţii speciale, peste 870.000 de acţiuni de control, controale de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare şi aşa mai departe. Pot să vă spun că autorităţile au lucrat foarte serios şi în acest domeniu. De la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi, deci peste 78.000 de contravenţii au fost constatate de autorităţi”, a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.