Klaus Iohannis: Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu vede o soluție, în acest moment, carantinarea Capitalei. De asemenea, șeful statului a mai subliniat că doar prin aplicarea unor măsuri mai stricte și prin respectarea lor se poate depăși și valul trei al pandemiei.

”Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare pentru că nimeni nu își dorește să ajungem în situația de avarie, ca să nu mai putem gestiona valul acesta al treilea. În fiecare zi, din păcate, sunt foarte mulți care se îmbolnăvesc și, din păcate, sunt foarte mulți care ajung în terapie intensivă și acolo este problema cea mai mare pentru că numărul de locuri de terapie intensivă este limitat. (…) Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, putem să facem față acestui val trei”, a declarat Iohannis.

În ceea ce privește situația epidemiologică din București situația este una complicată și a sibliniat încă o dată necesitatea unor restricții suplimentare.

”Situația din București este complicată. Știu că au fost multe discuții și cred că pentru Bucurști este nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și, probabil, este nevoie de a reduce aceste aglomerații în special în weekend. Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările și este în interesul nostru, al tuturor. Dacă respectăm restricțiile noi ajutăm pe cei din prima linie, medicii, personalul medical și ajutăm pe cei mai puțini norocoși dintre noi care fac o formă mai gravă de boală”, a mai spus șeful statului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.