Klaus Iohannis: Vor fi impuse restricții și carantină de noapte pentru nevaccinați. Certificatul verde, obligatoriu la majoritatea activităților

Accesul la cele mai multe activități, pe timpul zilei, va fi permis doar în baza certificatului verde COVID, va fi instituită carantina de noapte, excepție făcând persoanele vaccinate, iar masca devine obligatorie peste tot. Noile restricții vor intra în vigoare de luni, a anunțat anunțate, miercuri seară, președintele Klaus Iohannis.

„Tocmai s-a încheiat o ședință la care au participat premierul, miniștrii cu atribuții, experți. Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia singura soluție e vaccinarea.Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul Uniunii Europene, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea e reticentă, e mai complicat. În România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Până atunci, e nevoie de restricții”, a declarat președintele.

Restricțiile anunțate de Klaus Iohannis, începând de luni:

  • masca devine obligatorie peste tot, și la școală, și la cinematograf, și pe stradă.
  • restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați sau cu legitimație de serviciu
  • în timpul zilei, accesul va fi permis la diferite activități numai cu certificatul verde

De asemenea, elevii vor intra în vacanță, începând de luni, pentru două săptămâni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.