Klaus Iohannis a convocat responsabili în gestionarea pandemiei pentru a lua noi măsuri care să limiteze răspândirea infectărilor

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, responsabili în gestionarea pandemiei pentru a lua noi măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ședința va începe la ora 17.30 la Palatul Cotroceni.

La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății – Cseke Attila, ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Șeful statului a anunţat că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului, după ce România a înregistrat marți cel mai negru bilanț de la debutul pandemiei: 18.863 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, 574 de decese şi 1.805 pacienţi cu COVID-19 la ATI

„Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc, mâine (n.r. miercuri), o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie”, a declarat, marți,  președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.