Kyriakides: Prioritatea CE fost întotdeauna siguranța și eficacitatea oricărui vaccin autorizat pentru utilizare în UE

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat că securitatea și încrederea în vaccinuri sunt esențiale pentru imunizare, iar prioritatea Comisiei Europene a fost întotdeauna siguranța și eficacitatea oricărui vaccin anti COVID-19 autorizat pentru utilizare în UE.

„Securitatea și încrederea în vaccinuri sunt esențiale pentru imunizare. Prioritatea Comisiei a fost întotdeauna siguranța și eficacitatea oricărui vaccin COVID-19 autorizat pentru utilizare în UE. De aceea ne-am asigurat că toate vaccinurile, înainte de a fi administrate , trec prin controlul de siguranță riguros și independent al Agenției Europene pentru Medicamente. Acest lucru a fost întotdeauna de nenegociat pentru noi. Autorizația UE de introducere pe piață condiționată necesită, de asemenea, un sistem robust de farmacovigilență pentru a ne asigura că orice posibilă problemă legată de medicamente, oricât de rară ar fi aceasta, nu rămâne nedetectată”, a declarat Stella Kyriakides, în urma revizuirii Comitetului de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului asupra vaccinului COVID-19 AstraZeneca, la reuniunea sa extraordinară de joi.

Comisarul european a mai spus că așa cum a afirmat joi Agenția Europeană pentru Medicamente, beneficiile vaccinului în combaterea COVID-19 continuă să depășească riscurile de reacții adverse, fiind un vaccin eficient și sigur, care contribuie foarte mult la eforturile de abordare a impactului COVID-19 și a riscurilor foarte grave pentru sănătate ale unei infecții.

Stella Kyriakides a mai spus că vaccinarea este unul dintre mijloacele cele mai puternice pentru a pune capăt pandemiei.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.