Kyriakides: Varianta Delta este mai contagioasă. Singurul nostru scut de protecţie este vaccinul

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat vineri, după vizitarea centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Petrești, județul Dâmbovița, alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, că în ultima perioadă numărul cazurilor de COVID-19, pe fondul variantei Delta, a crescut considerabil și ca vaccinarea este singurul scut pe care îl avem împotriva virusului.

 ”Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră”, a declarat comisarul european Stella Kyriakides.

În ceea ce privește rata de vaccinare împotriva noului coronavirus în România, Kyriakides este de părere că aceasta ar trebui să crească și îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

”Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”, a menționat Stella Kyriakides.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.