La SCJU Arad sunt testate combinezoane care oferă confort ridicat medicilor implicaţi în lupta cu COVID-19

Combinezoane realizate din materiale speciale, care oferă un confort sporit medicilor nevoiţi să poarte echipamente de protecţie în lupta cu COVID-19, sunt testate la Arad, în urma unui proiect în care a fost implicată Universitatea „Aurel Vlaicu”.

Reprezentanţii universităţii au declarat că noile combinezoane sunt purtate de cadrele medicale pe sub echipamentul de protecţie, pentru a avea un confort mult mai bun din punct de vedere al tuşeului, reglării temperaturii şi umidităţii la nivelul pielii.

Inginerii de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV), alături de cercetătorii din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare-Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale, colaborează cu o filatură şi cu Secţia Pneumologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (Spitalul COVID-19), pentru confecţionarea şi testarea noilor materiale pentru confortul şi protecţia cadrelor medicale, relatează Agerpres.

„Este un proiect important pentru universitatea noastră, care a rămas consecventă în lupta împotriva COVID-19 şi continuă să ofere ajutorul acolo unde este nevoie. Ne implicăm activ şi răspundem solicitărilor venite din mediul economic sau medical, oferind expertiza noastră celor care sunt implicaţi în această luptă”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Combinezoanele sunt confecţionate din tricoturi realizate din fire cu fineţea Nm 60, cu compoziţia fibroasă 95% lână şi 5% mătase.

După perioada de testare a combinezoanelor, cadrele medicale vor fi chestionate pentru a se vedea percepţia lor asupra noilor materiale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.