La spitalul „Victor Babeș” din București a fost pus în funcțiune un robot pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale

În luna noiembrie, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „dr. Victor Babeş”a fost instalat și  pus în funcțiune un robot cu lumină ultravioletă pulsată cu xenon, în cadrul unui program-pilot de luptă împotriva infecțiilor nosocomiale. Este vorba despre un sistem automat de dezinfecție care are ca scop reducerea infecțiilor nosocomiale fără erori umane sau rezistență la substanțe chimice.

În acest fel, a fost demarat proiectul „Tehnologie revoluţionară de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor”, al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), conform unui comunicat de presă emis de instituție.

Conform programului oficial, proiectul trebuia să se deruleze pe o perioadă de nouă luni, respectiv, 1 iulie 2018 – 31 martie 2019, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „dr. Victor Babeş”. Conform raportului privind stadiul implementării acestui proiect, activitățile desfășurate în perioada iulie – noiembrie 2018 au vizat achiziționarea robotului cu lumină ultravioletă pulsată cu xenon, printr-o procedură de achiziție publică. Luna aceasta robotul a fost livrat, instalat și pus în funcțiune. De asemenea, au fost instruite opt persoane din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care să asigure funcționarea robotului cu lumină ultravioletă pulsată cu xenon conform parametrilor de utilizare, se precizează în comunicatul emis de instituție.

Mai rămân deci patru luni din acest proiect, timp în care robotul dezinfectant să-și dovedească utilitatea în reducerea incidenței infecțiilor asociate actului medical. La sfârşitul proiectului, spitalul va prezenta un raport detaliat privind eficienţa utilizării acestei tehnologii avansate de eliminare a infecțiilor nosocomiale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.