Laszlo Attila la Forumul de Sănătate Publică: Ne-am angajat să eliminăm decalajul dintre speranța de viață la bărbați și femei

Dr. Laszlo Attila, președinte Comisia de Sănătate Publică a Senatului României, a declarat la Forumul de Sănătate Publică faptul că România s-a angajat încă de anul trecut că va depune eforturi pentru a elimina decalajul dintre speranța de viață la bărbați și femei.

“Diferențele între speranța de viață a femeilor și a bărbaților a crescut foarte puțin în România, respectiv la bărbați, 71 de ani, și în cazul femeilor ne apropiem de 80 de ani. Este o problemă nu doar la noi, ci și la nivel european”, a adăugat Dr. Laszlo Attila.

Acesta a subliniat, în cadrul Forumului de Sănătate Publică , obligativitatea de a introducere indicatorii de evaluare a programelor de sănătate publică, respectiv să se știe câți pacienți există.

“(…) să vedem cât ne costă sau de ce trebuie să plătim costurile aferente atunci când în mod normal ar trebui să avem niste indicatori de performanță și la programele de diabet sau alte programe pentru că cifrele sunt extrem de îngrijorătoare”, a adăugat Dr. Laszlo Attila.
Potrivit acestuia, din studiile făcute, “stăm cel mai bine la datele pe screloza multiplă, unde am ajuns la 40 – 47% dintre pacienți pe care probabil îi avem, în cazul diabetului ne apropiem de 45-47%, probabil că îi avem”.

„Ne-am propus să avem cu 5-6 procente mai puțin în următorii zece ani, dacă se implică fiecare dintre noi, de la pacienți, până la autorități publice”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Forumului de Sănătate Publică care își propune crearea unei platforme de discuții intersectoriale, între factorii de decizie (legislatori, executive) din zonele de sănătate, economică, financiară, educație, socială  profesioniștii din domeniul sanitar, educație, social – autorități locale – societate civilă și mass-media.

Evenimentul este organizat de către Sănătatea Press Group în parteneriat instituțional cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, sub egida Comisiei pentru Sănătate și Familie – Camera Deputaților și a Comisiei pentru Sănătate Publică – Senatul României.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.