Forumul de Sănătate Publică: Laszlo Attila subliniază obligativitatea introducerii indicatorilor de evaluare a programelor de sănătate publică

Dr. Laszlo Attila, președinte Comisia de Sănătate Publică a Senatului României, a subliniat, în cadrul Forumului de Sănătate Publică , obligativitatea de a introducere indicatorii de evaluare a programelor de sănătate publică, respectiv să se știe câți pacienți există.

“Să vedem cât ne costă sau de ce trebuie să plătim costurile aferente atunci când în mod normal ar trebui să avem niste indicatori de performanță și la programele de diabet sau alte programe pentru că cifrele sunt extrem de îngrijorătoare”, a adăugat Dr. Laszlo Attila.

Potrivit acestuia, din studiile făcute, “stăm cel mai bine la datele pe screloza multiplă, unde am ajuns la 40 – 47% dintre pacienți pe care probabil îi avem, în cazul diabetului ne apropiem de 45-47%, probabil că îi avem”.

„Ne-am propus să avem cu 5-6 procente mai puțin în următorii zece ani, dacă se implică fiecare dintre noi, de la pacienți, până la autorități publice”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Forumului de Sănătate Publică care își propune crearea unei platforme de discuții intersectoriale, între factorii de decizie (legislatori, executive) din zonele de sănătate, economică, financiară, educație, socială  profesioniștii din domeniul sanitar, educație, social – autorități locale – societate civilă și mass-media.

Evenimentul este organizat de către Sănătatea Press Group în parteneriat instituțional cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, sub egida Comisiei pentru Sănătate și Familie – Camera Deputaților și a Comisiei pentru Sănătate Publică – Senatul României.

Tematicile generale ale Forumului de Sănătate Publică sunt:

 •  Politici de sănătate publică – situație actuală & perspective viitoare
  • Politici de sănătate publică – situație actuală & perspective viitoare
  • Servicii de sănătate comunitară
  • Serviciile sociale în sănătatea publică
  • Provocări de mediu în relație cu sănătatea publică
  • Imunizarea împotriva bolilor transmisibile
  • Prevenția bolilor netransmisibile cu impact major asupra sănătății populaționale: diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli respiratorii
  • Programe de screening împotriva bolilor netransmisibile
  • Educația pentru sănătate
  • Asigurarea resursei umane în intervențiile de sănătate publică

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.