Legătură „semnificativă” între inteligența băieților și obezitatea maternă în timpul sarcinii – studiu

Oamenii de știință americani au descoperit o legătură ”semnificativă” între inteligența băieților și obezitatea maternă în timpul sarcinii.

Astfel, ei au analizat date de la 368 de copii, a căror inteligență au măsurat-o la trei ani și la șapte ani.

La trei ani, oamenii de știință au măsurat abilitățile motorii ale copiilor, care inclus coordonarea, dexteritatea, mișcarea și viteza.

Băieții ale căror mame au fost obeze în timpul sarcinii au avut un scor mai mic cu aproximativ opt puncte față de  băieții ale căror mame au avut o greutate normală.

La vârsta de șapte ani, cercetătorii au măsurat capacitate de exprimare verbală, memoria, viteza de procesare a informații în altele.

Băieții ale căror mame au fost obeze în timpul sarcinii au obținut rezultate cu cinci sau mai multe puncte mai mici față de cei ale căror mame au avut greutate normală.

În cazul fetelor nu a fost identificată o astfel de legătură între greutatea mamei și inteligență.

Obezitatea provoacă o serie de schimbări în corp, iar oamenii de știință au sugerat că acestea ar putea avea un impact și asupra dezvoltării fetale. Ei au luat în calcul posibilitatea ca perturbările hormonale sau lipsa de suficiente minerale, provocate de obezitatea mamei, să încetinească dezvoltarea creierului.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.