Legea 95 a fost completată: Cheltuielile pentru asistența medicală a victimelor agresiunilor cu autor neidenficabil nu se impută victimei

Legea 95 privind reforma în domeniul sănătății a fost completată, pentru a prevedea că, în cazul agresiunilor cu autor neidentificabil, cheltuielile pentru asistența medicală a victimei se decontează din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

Modificarea a fost publicată în Monitorul Oficial.

” Cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată nu pot fi recuperate de la victimele agresiunilor sau ale accidentelor cu autor neidentificabil, fiind decontate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS)”, se arată în text.

Pe de altă parte, persoanele care, prin faptele lor, aduc daune sănătății altei persoane, precum și daune sănătății propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii și au obligați să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată. ”Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile și obligațiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate și dobândesc calitatea procesuală a acestora în toate procesele și cererile aflate pe rolul instanțelor judecătorești, indiferent de faza de judecată”, mai prevede norma.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.