Legea transplantului a fost finalizată

Proiectul noii legi a transplantului a fost finalizat și cât mai curând va fi pus în dezbatere publică, a anunțat ministrul sănătății. Sorina Pintea afirmă că Ministerul Sănătății s-a angajat și în fața Guvernului ca legea să fie finalizată până în luna decembrie, deși inițial în vară ministrul declara că legea va fi gata până cel târziu în septembrie.

În cadrul unei întâlniri cu membrii Asociației Transplantaților din România, ministrul sănătății a dat asigurări că legea va fi aplicabilă cât mai curând.  „În 2018 s-a realizat primul transplant pulmonar în Romania, iar finalul acestui an va aduce noutăți în domeniul transplantului.  În decembrie va fi pusă în transparență decizională legea transplantului și vă rog să fiți alături de noi pentru a susține acest proiect”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat.

De asemenea, ministrul a subliniat și importanța promovării donării de organe, condiție principală pentru dezvoltarea activității de transplant. În plus, Programul Naţional de Transplant va fi reorganizat întrucât este folosit ineficient, a mai spus Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.