Lideri mondiali și vedete, alături de OMS la primul eveniment online pentru sănătatea mintală

Pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătății Mintale, lideri mondiali, celebrități și susținători ai sănătății mintale se vor reuni pentru Marele Eveniment al Organizației Mondiale a Sănătății pentru sănătate mintală (Big Event for Mental Health).

Primul eveniment online al OMS de promovare a sănătății mintale se va concentra asupra necesității urgente de a aborda subfinanțarea cronică a sănătății mintale la nivel global – o problemă adusă în centrul atenției de pandemia de COVID-19.

Aproape un miliard de persoane trăiesc cu o tulburare mintală, 3 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza consumului nociv de alcool și o persoană moare la 40 de secunde prin sinucidere. Și acum, miliarde de oameni din întreaga lume au fost afectați de pandemia COVID-19, care are un impact suplimentar asupra sănătății mintale a oamenilor.

Evenimentul va fi difuzat pe 10 octombrie între orele 16:00-19: 00 CEST (17:00-20:00 ora României) pe canalele și conturile OMS de Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube și TikTok.

Printre participanți:

– Cynthia Germanotta: președinte și cofondator (împreună cu fiica ei Lady Gaga) a Fundației Born This Way și ambasador al OMS pentru sănătate mintală
– Talinda Bennington: văduva vocalistului principal Linkester Park Chester Bennington și partener fondator al organizației de advocacy pentru sănătatea mintală 320 Schimbări direcție
– Klas Bergling: tatăl DJ-ului, muzicianului și producătorului Tim “Avicii” Bergling și cofondator al Fundației Tim Bergling.
– Regina Mathilde a Belgiei
– Sigrid Kaag, ministrul comerțului exterior și cooperării pentru dezvoltare, Olanda.

În plus față de aparițiile vedetelor, avocaților și liderilor mondiali, Big Event va include filme scurte care evidențiază inițiativele OMS și ale partenerilor care îmbunătățesc sănătatea mintală din întreaga lume. În timpul evenimentului va fi anunțat și câștigătorul celui mai bun film de sănătate mintală, o categorie nou creată în cadrul Festivalului OMS pentru Sănătate pentru Toți.

„Sănătatea mintală este o preocupare pentru noi toți”, a spus Dévora Kestel, directorul Departamentului OMS al Sănătății Mintale și Utilizarea Substanțelor. „Cu toate acestea, timp de câteva decenii, investițiile în sănătatea mintală au scăzut extrem de mult, în fiecare țară a lumii. COVID-19 a evidențiat nevoia de a ne asigura că serviciile noastre de sănătate mintală sunt nu numai suficient de robuste pentru a putea oferi îngrijire prin mijloace alternative atunci când vizitele la centrele de sănătate nu mai sunt posibile, ci și pentru a oferi sprijin unui număr mai mare de oameni. Evenimentul va evidenția faptul că există o cale de urmat, atunci când există un angajament față de investiții și că o astfel de investiție are beneficii pozitive care depășesc cu mult sănătatea publică.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.