Lilly a finalizat achiziția companiei Loxo Oncology; Bayer preia două din medicamentele dezvoltate în parteneriat cu Loxo

Eli Lilly and Company anunță finalizarea achiziției companiei Loxo Oncology. Tranzacția fusese anunțată în prima săptămână a acestui an și a fost de aproape opt miliarde de dolari.

 

Oncologie de precizie

 

Într-o primă fază, Lilly a cumpărat 84,6% din pachetul total de acțiuni Loxo, compania dezvoltatoare de oncologice devenind astfel o subsidiară Lilly. În urma achiziției, Lilly își extinde portofoliul de medicamente oncologice de precizie, prin mai multe medicamente cu selectivitate înaltă destinate unor cancere bine definite genomic.

Este vorba, în principal, de Loxo-292 un inhibitor oral al RET (kinaza rearanjată în timpul transfecției), care ar putea fi lansat în 2020, și de Loxo-305, tot un inhibitor kinazic (BTK) oral, aflat deocamdată în studiu clinic de fază 1/2.

 

Bayer preia două medicamente

 

În urma achiziției de către Lilly a companiei Loxo Oncology, două din medicamentele dezvoltate de Loxo vor trece în portofoliul companiei farma Bayer. Este vorba de Loxo-195, un inhibitor TRK de urmărire, și de Vitrakvi (larotrectinib), un inhibitor TRK oral, autorizat pentru comercializare în SUA.

Conform unui acord încheiat între Bayer și Loxo în noiembrie 2017, în cazul schimbării controlului asupra companiei Loxo, Bayer avea dreptul să preia, în anumiți termeni, controlul complet asupra celor două medicamente. Astfel, Vitrakvi și Loxo-195 (care devine BAY 2731954) trec în portofoliul Bayer, urmând ca Lilly să primească o parte din profiturile realizate din comercializarea celor două substanțe.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.