Lilly anunță achiziționarea companiei Loxo Oncology pentru opt miliarde de dolari

Compania farmaceutică multinațională Eli Lilly and Company anunță încheierea unui acord de achiziționare a companiei Loxo Oncology, pentru o sumă de aproximativ opt miliarde de dolari. Loxo Oncology este o companie biofarmaceutică orientată pe dezvoltarea și comercializarea unor medicamente oncologice înalt selective pentru pacienți cu neoplazii definite genomic.

 

Acțiuni cumpărate cu 68% peste valoarea de piață

 

Într-un comunicat de presă emis de Lilly, compania anunță că va oferi 235 de dolari pentru fiecare acțiune Loxo Oncology, cu 68% mai mult decât valoarea de la închiderea ultimei ședințe de tranzacționare, din 4 ianuarie 2019. În plus, un acționar care deține 6,6% din acțiunile companiei și-a exprimat deja acordul de a vinde către compania Lilly.

Se așteaptă ca oferta publică inițială să se finalizeze în primul trimestru al anului 2019, urmând ca Lilly să obțină apoi și celelalte acțiuni, într-un al doilea timp al fuziunii cu Loxo Oncology, la prețul din oferta inițială.

 

Un portofoliu promițător

 

Achiziția este cea mai importantă de până acum pentru Lilly în domeniul oncologiei. Loxo dezvoltă o serie de tratamente țintite pentru cancere cauzate de mutații ale unei singure gene, care pot fi depistate prin testare genomică.

În portofoliul Loxo se află mai multe medicamente autorizate deja în SUA sau aflate încă în diferite faze de studii clinice. Loxo-292 este un inhibitor oral al RET (kinaza rearanjată în timpul transfecției), care ar putea fi lansat în 2020. Loxo-305 este tot un inhibitor kinazic (BTK) oral, aflat deocamdată în studiu clinic de fază 1/2. Loxo-195 este un inhibitor TRK de urmărire, dezvoltate de Loxo și Bayer pentru cazurile în care apare rezistență la inhibiția TRK inițială, și ar putea fi lansat cel mai devreme în 2022. Vitrakvi (larotrectinib) este un inhibitor TRK oral dezvoltat în colaborare cu Bayer și autorizat recent în SUA.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.