Lista medicamentelor în cadrul programelor naționale de sănătate, actualizată de CNAS

Lista medicamentelor decontate în cadrul programelor naționale de sănătate a fost actualizată de CNAS, iar hotărâtea a fost publicată în Monitorul Oficial. Au fost introduse medicamente noi, cele mai multe pentru pacienții cu HIV, cancer și diabet și pentru programul de transplant.

Noul ordin introduce două noi poziții, două variante de vancomicină, la medicamentele incluse în programul național de boli transmisibile, la subprogramul pentru pacienții cu HIV SIDA și modifică zece poziții.

La programul național de oncologie sunt incluse cinci noi poziții: etoposit, câte două variante de doxorubicină și cisplatin.

La programul național de diabet zaharat, ordinul introduce două noi medicamente: insulină Gargine și o variantă de metformină.

Alte poziții sunt introduse la programul pentru boli endocrine, în programul național de transplant și în subprogramul pentru tratamentul toxicodependențelor. VEZI AICI LISTA COMPLETĂ

Este prima actualizare de anul acesta a listei care cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale și prețurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate. Actualizarea anterioară a avut loc în luna decembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.