LIVE Conferință-dezbatere privind reorganizarea sistemului de transfuzie sanguină în România

Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății și Compania Națională UNIFARM SA, cu sprijinul Comisiei pentru Sănătate Publică – Senatul României, organizează dezbaterea Reorganizarea Sistemului de Transfuzie Sanguină: Realități Naționale și Standarde Europene.

Prin intermediul acestei inițiative se urmărește crearea unei platforme de discuții în vederea consultării tuturor factorilor relevanți pentru proiectarea unui sistem național eficient de transfuzii, respectiv colectarea, testarea, procesarea, stocarea, distribuția și utilizarea de sânge și componente sanguine de origine umană, prin aplicarea standardelor europene în domeniu.

La dezbatere participă ministrul Sănătății, conf. univ. dr. Victor Sebastian Costache și Adrian Ionel, Director General al Companiei Naționale UNIFARM SA. Printre invitați se numără reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, profesioniști din domeniul medical, implicați în activitatea de transfuzii sanguine la nivel național, reprezentanți ai centrelor de transfuzii, factori de decizie, legiuitori, executivi, din domeniul sănătății și financiar, reprezentanți ai societății civile și mass-media.

În urma evenimentului, va fi realizată Carta Albă a Reformei Sistemului Național de Transfuzie Sanguină.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.