Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile: aproximativ 40 de milioane de oameni mor anual din cauza acestor afecțiuni

A început cea de-a IX-a ediție a Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, ce se desfășoară în perioada 21-22 februarie 2020, la București. Peste 400 de profesioniști s-au înscris la această manifestare de tradiție, organizată științific de Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare, diabetul și obezitatea, bolile pulmonare, cancerul) alcătuiesc topul principalelor cauze de mortalitate din lume.

Conform statisticilor OMS, la nivel global, aproximativ 40 de milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cronice netransmisibile. Dintre acestea, aproape 30 de miloane de decese se produc în țările cu un nivel de dezvoltare mediu sau slab.

Bolile cardiovasculare ocupă primul loc la capitolul mortalitate provocată de boli cronice netransmisibile, cu 17,5 milioane de decese anual. Acestea sunt urmate de cancere, cu 8,2 milioane de decese, boli respiratorii – 4 milioane de decese și diabet- 1,5 milioane de decese.

La nivel global, țările membre ale Organizației Mondiale a Sănătății, au în desfășurare acțiuni pentru reducerea cu 25 % a ratei de mortalitate cauzată de bolile cronice netransmisibile şi a factorilor de risc, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30-70 de ani, până în 2025.

În acest context, are loc cea de-a IX-a ediție a Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, în perioada 21-22 februarie 2020, la București.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.