VIDEO Interviu Conf. Dr. Cornelia Bala: Care este portretul bolnavului de diabet zaharat de tip II din România

Conf. Dr. Cornelia Bala a vorbit pentru RoHealth Review despre care sunt factorii de risc în cazul bolnavului de diabet zaharat de tip II ,  care sunt complicațiile care pot apărea în cazul acestor persoane, dar și care este portretul bolnavului român. Explicațiile  vin în contextul desfășurării cele de-a IX-a ediții a Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, de la București.

Conform statisticilor OMS, la nivel global, aproximativ 40 de milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cronice netransmisibile. Dintre acestea, aproape 30 de miloane de decese se produc în țările cu un nivel de dezvoltare mediu sau slab.

Bolile cardiovasculare ocupă primul loc la capitolul mortalitate provocată de boli cronice netransmisibile, cu 17,5 milioane de decese anual.

Acestea sunt urmate de cancere, cu 8,2 milioane de decese, boli respiratorii – 4 milioane de decese și diabet- 1,5 milioane de decese.

La nivel global, țările membre ale Organizației Mondiale a Sănătății, au în desfășurare acțiuni pentru reducerea cu 25 % a ratei de mortalitate cauzată de bolile cronice netransmisibile şi a factorilor de risc, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30-70 de ani, până în 2025.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.