VIDEO Președintele Klaus Iohannis: Din aprilie și până acum am dublat numărul de paturi la ATI

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, duminică dimineață, în cursul unei vizite la Institutul Clinic Fundeni, că România a dublat numărul de paturi de la terapie intensivă, din aprilie și până în prezent.

„Din aprilie și până acum, sau din martie și până acum, am dublat numărul de paturi la ATI. (…) Însă, se vede că, din păcate, nu este suficient”, a spus Klaus Iohannis. Președintele a mai declarat că „presiunea pe secțiile ATI se menține la cote foarte ridicate” și că a hotărât împreună cu Ministerul  Sănătăţii să intensifice eforturile pentru creşterea capacităţii acestor secţii la nivel național.

Președintele a dat ca exemplu ansamblul modular din curtea Institutului Fundeni, susţinând că acesta este un foarte bun exemplu de adaptare la situația actuală. “La iniţiativa acestor medici dedicaţi muncii lor a fost amenajat acest spaţiu cu multiplă utilitate, atât de triaj pentru pacienţii aflaţi în stare critică, infectaţi cu SARS-CoV-2, în aşteptarea rezultatului testării cât şi tratament pentru pacienţii în stare gravă, în condiţiile creşterii necesarului de locuri la ATI. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară, vorbim de paturi, ventilatoare şi injectomate şi are la acest moment  toate avizele necesare funcţionării, fiind deservit de medicii spitalului Fundeni pe care îi felicit pentru că au făcut posibil să avem un astfel de spaţiu”, a adăugat președintele Iohannis.

”Am ţinut să vin astăzi aici pentru a le transmite medicilor de terapie intensivă că efortul lor este apreciat şi, cel mai important, salvează vieţi”, a spus şeful statului, la finalul vizitei de la Institutul Clinic Fundeni.

Președintele a mai precizat că măsurile luate de Guvern, până în prezent, au fost corecte și că experții sunt cei care spun unde se impune carantina.

Vizita de la Institutul Clinic Fundeni vine în contextul în care șeful statului a avut recent mai multe întruniri cu specialişti din domeniul medical pe tema Strategiei naţionale pentru vaccinarea anti-COVID.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.