Livrările celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE încep astăzi

Astăzi, 11 ianuarie, încep livrările celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în Uniunea Europeană (UE) către statele membre UE și Spațiul Economic European (SEE). Este anunțul făcut de compania Moderna, care a produs acest vaccin.

Potrivit companiei, toate livrările de vaccin COVID-19 produs de Moderna se vor efectua de către compania Kuehne + Nagel și vor proveni din centrul farmaceutic centralizat deținut în Europa.

„Aceasta este o etapă cu adevărat importantă și suntem mândri de rolul pe care vaccinul Moderna îl va avea în combaterea acestei pandemii în Europa. Distribuția pe întreg teritoriul Uniunii Europene reprezintă una dintre cele mai mari realizări logistice cu care s-a confruntat Moderna de la lansarea acestei platforme în urmă cu zece ani. Privesc cu admirație către echipa dedicată care ne-a adus aici și sunt recunoscător tuturor partenerilor, furnizorilor și Comisiei Europene pentru ajutorul și sprijinul acordat în tot acest timp”, a declarat Dan Staner, vicepreședinte și șef pe regiunea EMEA la Moderna, într-un comunicat de presă.

Reamintim că vaccinul a fost autorizat spre a fi utilizat în UE în data de 6 ianuarie de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Potrivit Ursula von Der Layen, şeful Comisiei Europene, cu vaccinul împotriva COVID-19 al companiei Moderna, de altfel al doilea vaccin autorizat în prezent în UE, vor fi încă 160 de milioane de doze de vaccin, Europa asigurându-și până la două miliarde de doze de potențiale vaccinuri anti-COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.