Lucian Bode: Mutarea pacienţilor de la Spitalul Foișor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii, nici DSU

sursa foto: Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie ”Foișor”/ Facebook

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a subliniat luni dimineaţă că modul în care au fost externați pacienţii, vineri seară, de la Spitalul Foişor nu a fost în regulă. Dar acest lucru nu a fost decis nici de Ministerul Sănătăţii și nici de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

”Ca simplu cetăţean, am văzut şi eu, la fel cum aţi văzut şi voi, că modul în care a fost organizată externarea pacienţilor în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. (…) Mutarea pacienţilor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii, nici DSU. Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat, totodată de comun acord, medic-pacient hotărăsc cum se face externarea. Am văzut acea imagine care ne-a şocat pe toţi, în care un pacient este introdus în portbagajul unei maşini a aparţinătorilor şi am întrebat imediat ce se întâmplă şi am înţeles ca medicul curant, împreună cu pacientul şi cu familia pacientului, au hotărât, pentru că au aranjat maşina încât să poată fi transportat, de comun acord să facă acest lucru”, a declarat Lucian Bode în cadrul unor declarții de luni dimineață din fața Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul a mai precizat că externarea pacienţilor ar fi putut fi făcută cu ajutorul ambulanţelor şi nu în modul în care s-a procedat.

”Putem discuta foarte mult de cauze, de ce s-a întârziat atât de mult, de ce doar după câteva ore după ce s-a semnat ordinul a venit şi acceptul managerului. Sunt multe lucruri de discutat. Aici vorbim de cauze, dar efectul l-am văzut cu toţii şi aşa ceva este inadmisibil să se mai întâmple. Era absolut la îndemâna celor care au realizat aceste externări să ia o ambulanţă, să intre în curte, rând pe rând, câte o ambulanţă pentru fiecare pacient şi să fie externaţi”, a mai declarat ministrul de Interne.

Potrivit ministrului Lucian Bode, toate cele 20 de paturi de terapie intensivă de la Spitalul Foişor sunt ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.