Lucian Bode: Valul cinci al pandemiei de COVID-19 va veni în maximum trei săptămâni

”Conform estimărilor specialiștilor, valul cinci al pandemiei de COVID-19 va veni în România în maximum trei săptămâni”, a declarat, joi dimineață, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la începutul videoconferinței pe tema pregătirilor pentru sezonul rece.

”Este extrem de importantă acordarea unei atenții sporite întregului ansamblu de măsuri pentru prevenirea, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, cu accent pe continuarea demersuilor pentru respectarea de către cetățeni a normelor de protecție sanitară, pe evenimentele private, ce presupun aglomerarea de persoane”, a declarat Lucian Bode.

Prefecții au un rol extrem de important în ceea ce privește coordonarea activităților legate de combaterea a pandemiei de COVID-19 la nivelul comitetelor județene pentru situații de urgență.

”Participarea și colaborarea tuturor structurilor și instituțiilor cu responsabilități în domeniul medical, al situațiilor de urgență, al serviciilor de ordine publică este foarte importantă în această perioadă. De aceea, solicit foarte ferm întărirea structurilor de coordonare și o colaborare mult mai strânsă cu direcțiile de sănătate publică”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul a cerut completarea cu personal cu pregătire medicală a structurilor CJJCI, astfel âncât să fie asigurată permanent posibilitatea coordonării activităților medicale la nivelul județelor.

”Ne aflăm într-o perioadă de acalmie, dar aceste măsuri sunt necesaare pentru a răspunde eficient în fața provocărilor viitorului val pandemic”, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.