Lucian Bode: Vineri va sosi în Vama Nădlac prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 alocată României

Prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19 alocată României va sosi, vineri, în Vama Nădlac, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Noi suntem implicaţi prin DSU în această campanie. Ministerul Afacerilor Interne este implicat şi am cerut tuturor structurilor ministerului să-şi dea tot concursul să contribuie la această campanie de vaccinare. Mâine va sosi prima tranşă alocată României în Vama Nădlac şi o vom prelua prin structurile noastre, o vom transporta la Bucureşti. Vom comunica public care sunt paşii pe care îi vom urma, atât la Nădlac, mâine, cât şi poimâine, în Bucureşti”, a spus Bode, la predarea mandatului către ministrul Transporturilor şi cel al Digitalizării.

Întrebat dacă se va vaccina, ministrul a răspuns că da, cu siguranţă o va face. Acelaşi răspuns afirmativ a fost dat şi de ministrul Sănătății,Vlad Voiculescu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că, în Romînia sși Uniunea Europeană, campania de vaccinare anti-COVID-19 începe pe 27 decembrie.

„În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua, până când toată populaţia beneficiază de vaccin”, a spus şeful statului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.