Lucrările se vor finaliza până la sfârșitul verii: Investiții majore în renovarea Spitalului Județean Satu Mare

„Continuăm să investim în siguranța pacienților și a personalului medical din spitale. În acest scop, Consiliul Județean Satu Mare a suplimentat astăzi cu 3.776.000 de lei amplul proiect de refacere integrală a sistemelor electrice interioare, de iluminat și forță ale celor două clădiri principale ale Spitalului Județean de Urgență, clădirea de pe strada Ravesburg, respectiv cea din Piața Eroilor Revoluției” transmit autoritățile sătmărene.

Lucrările se află în plină desfășurare, în ambele locații, și presupun schimbarea întregii instalații electrice – conductori, tablouri de siguranță, întrerupătoare și prize – iar pentru a se economisi consumul de energie electrică, corpurile de iluminat vor fi înlocuite de neoane cu led, conform unui anunț al instituției.

Investiția este importantă pentru siguranța pacienților și a cadrelor medicale, în condițiile în care instalațiile vechi nu mai făceau față actualelor aparate medicale moderne, mari consumatoare de energie electrică.

S-au realizat peste 70% din lucrări

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul verii.

“S-a impus o astfel de lucrare de mare complexitate deoarece în Locația I a spitalului, instalațiile electrice erau vechi, de peste 50 de ani, iar în Locația II sistemele electrice nu au fost înlocuite de mai bine de 100 de ani. Instalațiile aveau un grad înalt de uzură și prezentau un risc major în actul medical.

Cu această ocazie aș dori să mulțumesc întregului corp medical și echipei Serviciului tehnic al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare care s-au organizat exemplar și ne-au pus la dispoziție, etapizat, spațiile medicale de pe toate secțiile pentru a se putea realiza lucrările fără întreruperea actului medical”, a precizat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.