Ludovic Orban: Avem ca obiectiv construcția de încă 10 noi spitale de rang spital județean, precum și modernizarea de spitale

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că se are în vedere construcția de spitale noi, dar și modernizarea spitalelor vechi. De asemenea, se are în plan și realizarea spitalelor regionale Iași, Cluj-Napoca și Craiova.

”Avem în plan realizarea celor trei spitale regionale pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare. Este vorba despre Spitalul Regional Iași, Spitalul Regional Craiova, Spitalul Regional Cluj-Napoca. De asemenea, avem ca obiectiv construcția de încă 10 noi spitale de rang spital județean, precum și modernizarea de spitale județene, modernizarea de spitale municipal și orășenești cu alocare de fonduri absolut fără precedent”, a declarat premierul Ludovic Orban cu prilejul semnării a 10 contracte de finanțare din fonduri europene pentru proiecte ce vor fi implementate în 10 spitale bucureștene în scopul creșterii capacității de răspuns la criza sanitară provocată de COVID -19.

În ceea ce primește finanțarea, premierul a menționat că, în următorii șapte ani, sistemul sanitar urmează să primească peste 6 miliarde de euro.

”Este vorba de 6,1 miliarde de euro care vor fi alocați sistemului de sănătate în următorii șapte ani. 1, 9 miliarde de euro prin Programul Național de Recuperare și Reziliență și 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocați în cadrul bugetului Uniunii Europene 2021-2027 din fondurile de coeziune. Este vorba, în total, de o investiție de aproape 7 miliarde și jumătate de euro, investiție care vine să suplinească absența unor finanțări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creșterea calității serviciilor medicale în sănătate”, a mai precizat premierul Orban.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.