Ludovic Orban despre persoanele cu dizabilități: Sunt ca niște adevărați eroi printre noi

Premierul Ludovic Orban a transmis joi un mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în fiecare an la data de 3 decembrie.

”Marcăm astăzi Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități cu sentimentul că semenii noștri care dintr-un motiv sau altul se confruntă cu o formă de dizabilitate au nevoie în această perioadă, poate mai mult ca oricând, de sprijin, grijă și empatie din partea comunității și a autorităților. Fiecare zi din viața persoanelor cu dizabilități înseamnă dificultăți și suferințe, dar dacă privim dintr-o altă perspectivă înseamnă luptă pentru o viață normală sau chiar o luptă pentru însăși viața lor. Sunt ca niște adevărați eroi printre noi”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a mai spus că problemele de natură medicală cu care se confruntă persoanele cu dizabilități nu trebuie să le împiedice în nicio privință accesul la o viață normală, România înregistrând pași importanți în această direcție. „Totuși, consider că este extrem de important să nu ne limităm la ceea ce s-a făcut și să venim cu soluții pentru ce mai trebuie făcut, cu conștientizarea problemelor care trebuie rezolvate și abordarea lor cu responsabilitate și empatie. Stă în puterea fiecăruia dintre noi, ca simpli cetățeni sau ca reprezentanți ai autorităților statului, să contribuim la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, să combatem orice formă de discriminare și să le respectăm dreptul la viață și la un trai decent”, a mai spus Orban.

Potrivit premierului, reprezentanții Guvernului sunt în permanență atenți la aspectele care țin de atribuțiile lor referitoare la persoanele cu dizabilități. „Am primit din teritoriu semnale că există întârzieri la plată a unor indemnizații de sprijin social, inclusiv ale celor destinate persoanelor cu dizabilități. Am alocat banii necesari, iar în construcția bugetului pentru anul viitor vrem să ne asigurăm că astfel de situații nu se vor mai repeta. Le cer tuturor celor care gestionează aceste probleme să aibă în vedere urgența cu care ele trebuie rezolvate, așa încât persoanele cu dizabilități să beneficieze la timp de toate drepturile prevăzute de lege. Și, nu în ultimul rând, având în vedere situația sanitară actuală, să ne asigurăm că orice sprijin pe care îl acordăm nu implică deplasări suplimentare pentru beneficiarii acestor drepturi, pentru a nu-i expune inutil unor riscuri de infectare, având în vedere contextul actual”, a mai precizat premierul Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.