Ludovic Orban: Doar Guvernul, doar autoritățile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei

Premierul Ludovic Orban a făcut apel la un comportament responsabil la toate nivelurile societății românești în contextul unei creșteri alarmante a numărului de cazuri de COVID-19.

”Doar Guvernul, doar autoritățile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei și revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, tuturor reprezentanților acestora, instituții publice, autorități ale administrației publice locale. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor pentru că aceste companii sunt responsabile de respectarea regulilor de protecție sanitară care au fost instituite de guvern și de autoritățile competente. Avem nevoie de fiecare cetățean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent, care pune în pericol societatea românească și-l poate pune în pericol pe oricare dintre cetățenii români”, a declarat Ludovic Orban.

Am simțit că e obligația mea să fac această declarație. Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19: 555 de cetățeni. În urma diagnosticării au fost declarați pozitivi. În ultimele 4 săptămâni am înregistrat o creștere a numărului de cazuri deși, spre deosebire de alte țări, Guvernul a avut o abordare a măsurilor de relaxare graduală, cu etape de ridicare a restricțiilor, odată cu deschiderea activităților aflate sub restricție, ca urmare a creșterii interacțiunii, am asistat la o creștere a numărului de cazuri. Cauza principală e nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, păstrarea distanței fizice, evitarea contractului apropiat, nespălarea mâinilor și alte reguli instituite, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.